Leta i den här bloggen

onsdag 11 mars 2015

Glutenfria majstortillas

Tortillas gjorda på majsmjöl. Degen är enkel att kavla ut och bröden smakar verkligen gott. Det här är mitt bästa recept på tortillabröd.

Glutenfria majstortillas (ca 8 st)
3 dl (150 g) majsmjöl
3/4 dl (20 g) fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl kallt vatten

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt olja och vatten och rör snabbt ihop till en deg.
3. Låt degen svälla i ca 10 minuter.
4. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i bitar.
5. Forma bitarna till runda bullar och kavla ut dem tunt till runda bröd i samma storlek som din stekpanna. Mjöla eventuellt bakbordet med lite majsmjöl om det behövs.
6. Stek tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme tills de börjar få färg, ca 1 minut per sida.
7. Lägg bröden på varandra under en bakduk så håller de sig mjuka och varma.

1 kommentar: