Leta i den här bloggen

måndag 28 april 2014

Naturligt glutenfria scones

Det här receptet på scones är taget ur bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Jessica Frej och Maria Blohm. Boken fick jag av mamma i födelsedagspresent och där finns massor med lockande recept som jag längtar efter att få baka. Sconesen var lättbakade och blev jättegoda.

Naturligt glutenfria scones (6 st)
60 g sojamjöl
60 g rismjöl
4 g psylliumfröskal
1 tsk råsocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
40 g smör
250 g mjölk

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölblandningen.
3. Rör i mjölken.
4. Låt degen stå och dra i 15 minuter.
5. Klicka ut till 6 stycken scones på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Servera nybakade och varma med smör, ost och marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar