Leta i den här bloggen

fredag 25 juli 2014

Glutenfria knäckiga kolakakor

Otroligt goda glutenfria kolakakor där jag ersatt vetemjölet i originalreceptet med glutenfri mjölmix. De blir knäckiga med en lite seg kärna och får en god kolasmak. Kakorna blir extra festliga om man ringlar lite smält choklad över när de svalnat.

Glutenfria knäckiga kolakakor (ca 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix, t ex Semper fin mix

1. Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och sirap.
2. Rör ner bakpulver och mjölmix. Blanda ordentligt till en deg som ska vara lite kladdig. 
3. Dela degen i 3 delar. Ta lite mjölmix på händerna och rulla ut delarna till längder direkt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. 
4. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär i sneda bitar innan de svalnar. 

1 kommentar:

  1. Gräddade först två av de 3 degdelarna. Flöt ut över hela plåten

    SvaraRadera