Leta i den här bloggen

lördag 10 januari 2015

Glutenfria linfröfrallor

Omtyckta och nyttiga frallor med linfrön och naturligt glutenfritt mjöl. Frallorna blir mjuka och får en mustig och god smak av nyponmjölet och brödkryddorna.

Glutenfria linfröfrallor (ca 16 st)
2 dl kokande vatten
1 dl linfrön
50 g jäst
4 dl kallt vatten
1/2 dl olja
1/2 dl mörk sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
2 msk nyponskalmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sojamjöl
6 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena)

1. Häll det kokande vattnet över linfröna i en skål. Låt svälla i rumstemperatur i 10 minuter.
2. Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olja, sirap och fiberhusk. Låt stå i ett par minuter. 
3. Tillsätt resterande torra ingredienser samt linfrögröten. Arbeta degen med degkrokar i några minuter. 
4. Klicka ut den lösa degen till frallor på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 40 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar