Leta i den här bloggen

fredag 21 augusti 2015

Glutenfri grov kavring

Lättbakat bröd med fyllig brödsmak. Det går bra att använda enbart filmjölk eller gräddfil om du inte har båda hemma. Jag har blandat olika mjölmixer men det går också bra att bara använda en sort.

Glutenfri grov kavring
2 1/2 dl filmjölk
2 1/2 dl gräddfil
3/4 dl mörk sirap
1 msk fiberhusk
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri havremjölmix (Provena blå)
2 dl glutenfri grov mjölmix
1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix

1. Rör ihop filmjölk, gräddfil, sirap och fiberhusk. Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen jämn, gärna med degkrokar.
3. Häll degen i en smord bakform (1,5 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar