Glutenfritt grovt teffbröd

4 dl vatten
2 msk olja
1 1/2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk xantangummi
1 dl pofiber
1 dl teffmjöl
2 dl havregryn (ren havre)
4 dl glutenfri mjölmix (jag använde hälften ljus och hälften grov)
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Klicka ner smeten i en smord bakform (1 1/2 liter).
4. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Jag snubblade in på den här bloggen helt apropå ingenting och hittade MASSOR av recept som jag tänker prova. Jag är relativt ny på det här glutenfritt och något vettigt brödrecept har jag inte hittat ännu så det här kommer jag testa i mellandagarna!
SvaraRaderaVad roligt! Lycka till med bakningen!
Radera