Leta i den här bloggen

lördag 13 februari 2016

Glutenfria räkbakelser

Gör små hjärtformade smörgåsbakelser med räkfyllning till alla hjärtans dag eller något annat tillfälle när du vill bjuda dina närmaste på något extra festligt.

Glutenfria räkbakelser (2 st)
8 skivor glutenfritt formbröd (recept här)

Fyllning:
500 g räkor med skal
2 hårdkokta ägg
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk hackad dill
1 tsk citronsaft
Salt och svartpeppar

Garnering:
Cream cheese
Räkor
Tomater
Gurka

1. Stansa ut hjärtan ur brödskivorna om du vill ha hjärtformade bakelser, eller kantskär brödet om du vill ha fyrkantiga bakelser.
2. Skala och grovhacka räkorna. Spara några hela till garnering.
3. Skala och finhacka äggen.
4. Rör ihop creme fraiche, majonnäs, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ner de hackade räkorna och äggen i röran. Låt röran stå kallt i minst en timme innan du lägger ihop bakelserna.
6. Lägg ihop bakelserna i tre lager med räkröra mellan. Bred cream cheese ovanpå och runt om bakelserna. Garnera med räkor, tomater och gurka eller annan valfri garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar