Leta i den här bloggen

onsdag 26 februari 2014

Glutenfria tortillabröd med mjölmix

Tortillabröd är något som jag aldrig har bakat själv, men eftersom den glutenfria varianten i affären kostar 38 kr för två bröd så kände jag att det nog var läge att prova. Degen blev bra om än lite kladdig, men med mycket mjölmix på bakbordet gick det bra att kavla ut bröden hyfsat tunt. Lägg de färdiga bröden på varandra invirade i en bakduk så håller de sig varma och mjuka. Bröden var mjuka och gick bra att vika ihop när de var nygräddade, men dagen efter var de ganska hårda och lite svåra att vika så ät dem helst samma dag.

Glutenfria tortillabröd med mjölmix (10 st)
2 1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl majsmjöl
5-6 dl glutenfri mjölmix (jag använde Sempers mix)

1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt mjölmixen lite i taget tills du får en fast deg.
2. Ta upp degen på välmjölat bakbord och dela den i 10 delar.
3. Forma degbitarna till runda bullar och kavla ut tunt till runda bröd, ca 18 cm i diameter.
4. Grädda bröden i en torr stekpanna på hög värme, ca 30 sekunder på varje sida tills de fått fin färg.

Tortillabröd är gott bland annat till tacos och pulled pork.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar