Leta i den här bloggen

lördag 2 augusti 2014

Glutenfri formfranska med fibrex

God formfranska där fibrex gör att brödet blir saftigare och håller sig färskt längre. Brödet får en hård skorpa men blir mjukt och luftigt inuti.

Formfranska med fibrex
25 g jäst
3 1/2 dl fingervarmt vatten
1/4 dl olivolja
1/2 dl fibrex
1/2 dl hirsflingor
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 msk vit sirap
5 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper fin mix

1. Smula jästen i en bunke.
2. Häll på vatten och olja och vispa tills jästen löst sig.
3. Vispa ner Fibrex, hirsflingor och fiberhusk. Låt stå i 10 minuter.
4. Blanda i sirap, salt och mjölmix. Arbeta degen kraftigt med degkrokar i ca 5 minuter.
5. Fördela degen i en smord bakform, ca 1,5 liter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
6. Grädda i 200 graders ugnsvärme på näst nedersta falsen i ca 35 minuter. Låt brödet vila i formen i ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar