Leta i den här bloggen

måndag 18 augusti 2014

Glutenfria tortillabröd

Tortillabröd bakade på naturligt glutenfria mjöler. Degen går snabbt att göra, är lätt att kavla ut och bröden blir härligt mjuka och goda. Fyll dem med din favoritfyllning och gör goda wraps eller ät dem till tacos eller pulled chicken eller pork.

Glutenfria tortillabröd (8-10 st)
400 g vatten
30 g fiberhusk
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt
100 g rismjöl
100 g majsmjöl

1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en jämn smet. 
2. Låt svälla i 15 minuter. 
3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med majsmjöl och dela den i 10 bitar. Kavla ut tunna kakor i samma storlek som din stekpanna. 
4. Stek bröden några minuter på varje sida på hög värme i en torr stekpanna, tills de fått fin färg. 
Lägg tortillabröden ovanpå varandra på en tallrik och täck med en bakduk så håller de sig mjuka och varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar