Leta i den här bloggen

tisdag 10 februari 2015

Glutenfri sockerkaka

Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten.

Glutenfri sockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
Smör och glutenfritt ströbröd till formen

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Smält smöret i en kastrull på spisen.
4. Tillsätt mjölken och låt det koka upp.
5. Häll den heta vätskan i smeten och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett fat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar