Leta i den här bloggen

torsdag 5 februari 2015

Glutenfria hasselnötsfrallor

Goda och fiberrika frukostfrallor med nötig smak.

Glutenfria hasselnötsfrallor (ca 10 st)
25 g jäst
1 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/4 dl olja
1 msk mörk sirap
1/2 dl pofiber
1/2 dl fibrex
1 tsk salt
1/2 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl hasselnötsmjöl
4 1/2 dl glutenfri mjölmix

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan.
3. Tillsätt resten av vätskan samt fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar. 
5. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
6. Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar