Leta i den här bloggen

tisdag 29 september 2015

Glutenfria blåbärsmuffins med smultäcke

Goda blåbärsmuffins med havresmul på toppen. Det går också bra att byta ut blåbären mot äppelbitar och blanda ner lite kanel i smeten.

Glutenfria blåbärsmuffins med smultäcke (12 st)
Muffins:
75 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 tsk pofiber
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl blåbär

Smultäcke:
50 g kallt smör
1 dl havregryn (ren havre)
3/4 dl strösocker
1/2 dl glutenfri mjölmix

1. Smält smöret. Häll i mjölken och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4. Häll i vätskan och blanda ner blåbären. Rör försiktigt till en jämn smet.
5. Fördela smeten i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt), fyll upp till ca 3/4 av formarna.
6. Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och strö det över smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 10-20 minuter beroende på hur stora formarna är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar