Leta i den här bloggen

måndag 21 september 2015

Snabb glutenfri pizzabotten

Här kommer ett recept på en god pizzabotten där degen kavlas ut direkt och inte behöver jäsa. Perfekt när du vill ha hemmagjord pizza snabbt.

Snabb glutenfri pizzabotten (1 plåt)
5 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vatten
3 msk olivolja

1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, i den ordning de står i receptet. Arbeta till en smidig deg.
2. Kavla ut degen på bakbord mjölat med mjölmix till en rektangel stor som en ugnsplåt eller till flera mindre pizzabottnar.
3. Flytta över pizzadegen till en plåt med bakplåtspapper.
4. Bred över tomatsås och strö över din favorittopping.
5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar