Glutenfria pepparkaksgrottor med nutella (ca 25 st)
50 g smör

1/4 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kardemumma
1 tsk fiberhusk
3 msk kallt vatten
1 litet ägg
1/2 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix
Nutella
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ner strösocker, farinsocker, sirap och kryddor. Koka upp och ta av kastrullen från plattan.
3. Tillsätt fiberhusk och vatten. Låt stå och svalna i ca 20 minuter.
4. Rör ner ägget och mjölmixen blandad med bikarbonaten.
5. Arbeta degen med degkrokar i några minuter. Den ska vara ganska lös.
6. Slå in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse (tänk på att degen måste ha lite plats att svälla så vira inte in den för hårt). Lägg degen i kylskåp och låt vila i minst ett dygn.
7. Ta fram degen ur kylskåpet en stund innan den ska bakas ut.
8. Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar. Rulla bitarna till bollar och gör en fördjupning i mitten av varje boll.
9. Lägg pepparkaksbollarna på plåtar med bakplåtspapper och klicka i nutella i fördjupningarna.
10. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar