Leta i den här bloggen

fredag 4 december 2015

Glutenfria saffranscookies med tranbär och vit choklad

Sega cookies där saffran, tranbär och vit choklad harmoniserar fint tillsammans och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Glutenfria saffranscookies med tranbär och vit choklad (ca 25 st)
75 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
1 kuvert (0,5 g) saffran
1 tsk kokhett vatten
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 dl torkade tranbär
75 g vit choklad, grovhackad

1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
2. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över en tesked kokhett vatten. Låt dra i minst 5 minuter. Rör sedan ner det i smeten.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bikarbonat, salt och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med tranbär och chokladbitar. Arbeta ihop till en deg. Ställ degen kallt i ca 20 minuter.
5. Dela degen i bitar och rulla till bollar. Mjöla händerna med mjölmix om degen är kladdig. Lägg bollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

Foto:Thomas Hjertén (Baka Glutenfritt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar