Leta i den här bloggen

fredag 5 februari 2016

Glutenfri nutellakladdkaka

Idag är det internationella nutelladagen och vad passar bättre att fira den med än en riktigt smarrig nutellakladdkaka?

Glutenfri nutellakladdkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl nutella
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl rismjöl eller glutenfri mjölmix
Smör och kokos till formen
Nutella till dekoration

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist.
3. Häll smeten i en smord form strödd med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.
5. Ta ut kakan och låt svalna. Ringla över nutella. Ställ kallt en stund innan servering.

Servera med vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Är överlycklig över att ha funnit din blogg!!! Love it

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra. Jag har nu börjat blogga på glutenfriagodsaker.aretrunt.se istället, fortsätt gärna att följa mig där! /Anneli

      Radera