Leta i den här bloggen

onsdag 17 september 2014

Chiapudding

Trenden med chiafrön fortsätter att sprida sig i hälsovärlden. Det är något av det nyttigaste man kan äta, tar man bara några teskedar får man i sig massor av proteiner, mineraler, antioxidanter och mer omega 3 än i en bit lax. Jag brukar försöka få mig lite chiafrön varje dag, oftast brukar jag blanda någon matsked frön i morgongröten eller strö dem över filen men de kan också användas i müsli, smoothies, bröd eller som här i en pudding. Det fina med fröna är att de sväller till en geléliknande konsistens när de kommer i kontakt med vätska så en chiapudding är superenkel att göra. Bara blanda ihop på kvällen så är puddingen klar till frukost.

Chiapudding (1 portion)
1 dl mjölk
2 msk chiafrön
ev. en knivsudd vaniljpulver

1. Rör ihop mjölk, chiafrön och vaniljpulver i en liten skål. Ställ i kylen.
2. Rör om efter ca 10 minuter och låt stå i några timmar eller över natten.

Toppa med frukt eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar