Leta i den här bloggen

torsdag 18 september 2014

Glutenfritt bananbröd

Saftigt och otroligt gott bröd som går snabbt att baka. Bananen bidrar till sötma, saftighet och god smak. Det här är en given favorit både på frukostbordet och som ett nyttigare alternativ på fikafatet.

Glutenfritt bananbröd
2 dl rena havregryn
1 dl bovetemjöl
1 1/2 dl havremjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk chiafrön
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 banan
2 1/2 dl yoghurt
1 dl mjölk
1/2 dl ljus sirap
Vallmofrön

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Mosa bananen och rör ner den i de torra ingredienserna tillsammans med yoghurt, mjölk och sirap. Blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord brödform och strö över vallmofrön.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 1 timme, känn med en sticka att den är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar