Leta i den här bloggen

tisdag 6 januari 2015

Glutenfria frallor med bovete

Goda mjuka frallor med krossat bovete som ger protein och fibrer. Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix.

Glutenfria frallor med bovete (ca 8 st)
25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl krossat bovete
1/2 dl fibrex
1 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena)

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk, krossat bovete och fibrex. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vill tacka för alla fina recept! Tack vare dig har min 3-åriga dotter kunnat få precis lika god julfika som alla andra (om inte godare��) Så TACK TACK TACK! Fortsätt göra det du gör, vi är många som verkligen uppskattar ditt jobb. ❤️ /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena! Tusen tack för din fina kommentar, det värmer att höra att mina recept uppskattas och det ger mig glädje och extra mycket energi att fortsätta! :) /Anneli

      Radera