Leta i den här bloggen

tisdag 30 december 2014

Glutenfri kolapannacotta

Len, krämig och fantastiskt god pannacotta med kondenserad mjölk som ger en underbar smak av kola. Kanske en dessert till nyårsmiddagen?

Glutenfri kolapannacotta (ca 4 portioner)
2 gelatinblad
2 1/4 dl vispgrädde
1/2 burk (ca 200 g) kondenserad mjölk
4 msk nutella + 2 msk vispgrädde

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Värm upp grädden och den kondenserade mjölken i en kastrull.
3. Krama ur gelatinbladen och vänd ner i den heta vätskan. Rör tills de lösts upp och ställ av kastrullen från plattan.
4. Rör ihop nutellan med 2 msk grädde.
5. Fördela nutellan i botten på 4 dessertglas.
6. Fördela pannacottasmeten ovanpå nutellan i glasen. Ställ kallt i minst 4 timmar.

Dekorera pannacottan med lingon eller andra bär innan servering.

1 kommentar:

  1. Men gud så gott det ser ut! Detta måste jag prova. Mums! ��

    SvaraRadera