Leta i den här bloggen

torsdag 2 april 2015

Glutenfri påsktårta med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad, citron och kokos. Syran från citronen bryter av mot den söta chokladen och ger en underbar smak på kakan. Dekorera kakan med påskgodis för att få en fin påsktårta. Tårtan serveras med fördel tillsammans med sötad creme fraiche, där syrligheten passar bra till den söta kakan. Om du vill ha mer tårtkaraktär på kakan går det bra att klicka på creme fraichen över kakan och sedan dekorera med godiset. Observera att receptet är för en mindre form, öka på ingredienserna i receptet om du vill göra en större tårta.

Glutenfri påsktårta med vit choklad
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk citronsaft
1/2 dl (25 g) kokosmjöl
3/4 dl (25 g) rismjöl
Smör och kokos till formen
Florsocker och påskgodis till garnering

Sötad creme fraiche:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1. Smält smöret i en kastrull på spisen. 
2. Lägg ner chokladen i bitar i smöret och rör tills chokladen smält. 
3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord springform (19-22 cm i diameter) bröad med kokos.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie efter en stund om den börjar få färg. 
7. Låt svalna. Garnera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar