Leta i den här bloggen

lördag 18 april 2015

Glutenfri smördegsinbakad fläskfilé

Festlig maträtt med smördeg och fläskfilé. Glutenfri smördeg hittar du i frysdisken för glutenfria produkter, jag tycker att Frias smördeg är bra.

Glutenfri smördegsinbakad fläskfilé (4 portioner)
ca 500 g fläskfilé
1 paket bacon
1 liten purjolök
ca 12 färska champinjoner
ca 4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
ca 1 tsk dijonsenap
Svartpeppar
1 förpackning glutenfri smördeg (tex Fria)
1 uppvispat ägg till pensling

1. Skär fläskfilén i bitar och bryn i smör i en stekpanna.
2. Tillsätt baconet i bitar och stek i några minuter.
3. Skiva champinjonerna, strimla purjolöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar. Tillsätt alltsammans till stekpannan. Pressa i vitlöksklyftorna och bryn i några minuter.
4. Tillsätt creme fraichen. Smaka av med dijonsenap och peppar och låt koka ihop i någon minut, ta sedan av stekpannan från plattan och låt svalna lite.
5. Kavla ut smördegen till ca 2 mm tjocklek och lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll den avsvalnade fläskfiléröran på ena sidan och vik över smördegen som en stor pirog. Kläm ihop kanterna. Det går också bra att göra portionsbitar, dela då smördegen i fyra bitar och gör likadant.
6. Pensla smördegen med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills den är gyllenbrun, ca 15-20 minuter.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar