Leta i den här bloggen

fredag 29 maj 2015

Teff- och bovetefrallor

Smakrikt bröd som får jäsa lite längre, vilket gör att det blir lätt och luftigt och smakerna utvecklas ordentligt. Teff är ett nyttigt och näringsrikt sädesslag med en nötaktig och halvbitter smak. Hittar du inte teffmjöl går det att ersätta med mer rismjöl.

Teff- och bovetefrallor (ca 8 st)
1/4 paket jäst
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 dl (100 g) bovetemjöl
1 1/2 dl (75 g) mörkt teffmjöl
1 1/2 (75 g) rismjöl

1. Smula ner jästen i en bunke. Vispa ut den med den kalla vätskan.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en lös deg.
3. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt jäsa i minst tre timmar.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma eventuellt till degklickarna med fuktiga händer.
5. Låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar