Leta i den här bloggen

måndag 21 september 2015

Snabb glutenfri pizzabotten

Här kommer ett recept på en god pizzabotten där degen kavlas ut direkt och inte behöver jäsa. Perfekt när du vill ha hemmagjord pizza snabbt.

Snabb glutenfri pizzabotten (1 plåt)
5 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vatten
3 msk olivolja

1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, i den ordning de står i receptet. Arbeta till en smidig deg.
2. Kavla ut degen på bakbord mjölat med mjölmix till en rektangel stor som en ugnsplåt eller till flera mindre pizzabottnar.
3. Flytta över pizzadegen till en plåt med bakplåtspapper.
4. Bred över tomatsås och strö över din favorittopping.
5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter.

14 kommentarer:

  1. Jätte bra recept. Blir lika nöjd varje gång!

    SvaraRadera
  2. Min deg känns väldigt kladdig och jag använde finax röda mix samt följde receptet..

    SvaraRadera
  3. Blev bara en kladdig gojja av alltsammans. finax mjölmix. Gjorde exakt enligt receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar bara ta en sked och typ hälla den på bakplåtspappret. Har sedan en fuktig trasa under bakplåtspappret. Pudrar över rikligt med mjöl och kavlar sedan ut degen. Oftast så med glutenfri deg. Tillsätter man för mkt mjöl så den släpper bunken så blir resultatet torrt.

      Radera
  4. Gjorde exakt enligt recepet fick lov att kasta ut degen i trädgården åt fåglarna. De ville inte ens ha den...

    SvaraRadera
  5. Kanon recept!! Men får jobba med en stund innan man faktiskt kan kavla den. Barnen som annars är motståndare till glutenfritt tyckte det var gott. Den på 16 år sa-den va skit God, inte för mjuk eller för hård!

    SvaraRadera
  6. Helt ok pizzabotten. Gjorde med Lailas gula mjöl. Tillsätt extra salt!

    SvaraRadera
  7. Använde kikärtsmjöl, minska mängden vatten till 6-8 msk så behöver man inte bre ut den med en slickepott.. :) gärna lite mer slag

    SvaraRadera
  8. Katastrofdeg...aldrig mer!!

    SvaraRadera
  9. Min deg känns väldigt kladdig och jag använde lite till matoljan det gick väldigt bra.
    Svar
    2022.05.04 14:02

    SvaraRadera
  10. Min blev jättebra! Använde Lailas blå mix och olivolja. Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera
  11. Jättebra recept! Gjort den många gånger nu! Tack! 🤗

    SvaraRadera