Leta i den här bloggen

onsdag 28 oktober 2015

Glutenfri apelsingranola

Nyttig och god granola med en lätt smak av apelsin.

Glutenfri apelsingranola
5 dl havregryn (ren havre)
2 dl hirsflingor
3 dl rispuffar
2 dl solroskärnor
1 1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl chiafrön
1 1/2 dl grovhackade valnötter
2 tsk malen kanel
Zest (finrivet skal) från 1 apelsin
1 1/2 dl apelsinjuice (gärna färskpressad)
1/2 dl flytande honung
1 msk olja
Ca 2 dl torkad frukt och bär, tex russin, gojibär, tranbär, blåbär, mullbär

1. Blanda alla torra ingredienser inklusive apelsinzesten i en stor skål.
2. Rör ihop apelsinjuice, honung och olja i en skål. Häll ner vätskan i omgångar i de torra ingredienserna och rör om mellan varven. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar.
3. Fördela granolan på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i omgångar i 175 grader 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i torkad frukt och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar