Leta i den här bloggen

fredag 23 oktober 2015

Glutenfria dumlesnittar

En mycket lyckad variant av klassiska kolasnittar. Dumlebitar i degen ger ännu mer kolasmak till de sega och goda kakorna. Observera att man nyligen ändrat märkningen på Dumle till "kan innehålla spår av vete". Produkter som kan innehålla spår av vete eller gluten är enligt min dietist ok att äta i mindre mängder.

Glutenfria dumlesnittar (ca 20 st)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk pofiber
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 dl maizena
1 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
50 g (ca 7 st) dumlekolor

1. Rör smör, socker och sirap fluffigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten.
3. Skär dumlekolorna i bitar och blanda ner dem i degen.
4. Rulla degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
6. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnar helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar