Leta i den här bloggen

söndag 5 oktober 2014

Glutenfria scones

Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart varmt och nygräddat med ost och marmelad.

Glutenfria scones (8 bitar)
4 dl ljus glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smör
2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Använd gärna en våg till mjölmixen så att mängden blir exakt.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
4. Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka, som ett kors.
5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar