Leta i den här bloggen

fredag 2 maj 2014

Fläskfilégryta med rosépeppar

Mycket god fläskfilérätt med en underbart god sås. Jag gillar rosépeppar som är smakrik utan att vara för stark.

Fläskfilégryta med rosépeppar (4 portioner)
600 g fläskfilé
8 champinjoner
1 gul lök
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
3 dl vispgrädde
1 msk rosépeppar
Salt och svartpeppar

1. Skär fläskfilén och champinjonerna i bitar. Hacka löken. Bryn alltsammans i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
2. Häll på vatten, kalvfond, tomatpuré, soja och grädde. Koka upp och låt puttra utan lock i 5-10 minuter.
3. Krossa rosépepparkornen och rör ner dem i såsen.
4. Smaka av och krydda eventuellt med mer rosépeppar, salt och svartpeppar.

Servera med ugnsbakade rotfrukter eller ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar