Leta i den här bloggen

lördag 10 maj 2014

Källarfranska

Äkta källarfranska ska jäsas i en källare, men eftersom jag inte har någon fick mina jäsa i köket och jag tror att det fungerade lika bra. Goda, saftiga och lite sega blev de i alla fall, precis som de ska vara.

Källarfranska (8 st)
20 g jäst
500 g vatten
10 g honung
1 tsk salt
10 g pofiber
10 g fiberhusk
50 g majsmjöl
100 g bovetemjöl
150 g rismjöl

1. Vispa ihop alla ingredienser till en slät deg med en vanlig visp i en bunke. 
2. Låt degen vila i bunken övertäckt med plast i 1,5 timme. 
3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Smörj in händerna med rapsolja och platta ut degen till en rektangel, ca 40x20 cm. Vik degen dubbel på längden och dela den i 8 bitar med hjälp av en  degskrapa eller kniv.
4. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite rismjöl.
5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Låt bröden svalna innan du äter dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar