Leta i den här bloggen

måndag 22 december 2014

Glutenfria kokostoppar med saffran

Kokostoppar går snabbt att göra och är naturligt glutenfritt. Till jul passar det bra att lyxa till kokostopparna lite med saffran.

Glutenfria kokostoppar med saffran (ca 20 st)
50 g smör
1 kuvert saffran (1/2 g)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos

1. Smält smöret och blanda ner saffranet. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Rör ner kokos och saffranssmöret. Låt stå och svälla i ca 10 minuter så är det lättare att forma kakorna fint.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till toppar. 
5. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen tills kokostopparna får fin färg, ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar