Leta i den här bloggen

måndag 15 december 2014

Glutenfri lingonpaj med chokladkolakräm

Syrliga lingon och krämig chokladkola på en frasig havrebotten är en perfekt kombination i den här utsökta dessertpajen.

Lingonpaj med chokladkolakräm
Pajbotten:
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl glutenfria havregryn
2 dl glutenfri havremjölmix

Fyllning:
2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
3/4 ljus sirap
50 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 dl lingon

1. Smält smöret och rör ner resterande ingredienser till pajbottnen.
2. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
3. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
4. Koka ihop grädde, socker, sirap och choklad i en tjockbottnad kastrull på svag värme tills det tjocknar, ca 20 min.
5. Rör i vaniljsocker och smör och låt svalna.
6. Fördela kolakrämen i pajskalet. Toppa med lingon.

Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar