Leta i den här bloggen

måndag 8 december 2014

Glutenfritt julbröd

Härligt mjukt bröd med smak av julkryddor. Ett gott glutenfritt alternativ till vörtbröd.

Glutenfritt julbröd
30 g jäst
4 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
2 msk olja
1/2 dl mörk sirap 
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
2 dl glutenfria havregryn
3 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena)
3 dl glutenfri ljus mjölmix (tex Finax röda)

1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av vattnet. 
3. Vispa ner resten av vattnet och fiberhusken.
4. Låt svälla i 10 minuter.
5. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 10 minuter.
6. Häll degen i en smord brödform.
7. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar