Leta i den här bloggen

fredag 19 december 2014

Glutenfria pepparnötter

Klassiska julkakor med pepparkakssmak. Kakorna passar utmärkt som tilltugg till exempelvis glögg eller till julfikat. Jag brukar ta lite extra av kryddorna eftersom jag tycker om när det är ordentligt kryddigt.

Glutenfria pepparnötter (ca 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 msk ljus sirap
1/2 ägg
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering

1. Rör smör, socker och sirap smidigt.
2. Tillsätt ägget och blanda ordentligt.
3. Rör ner kryddorna.
4. Blanda bikarbonat och mjölmix och tillsätt det till degen.
5. Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en mandelhalva i varje kaka.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills kakorna är bruna och genomgräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar