Leta i den här bloggen

måndag 9 mars 2015

Glutenfri fiskgratäng med färskost

Snabb, enkel och god fiskgratäng som har blivit en favorit här hemma. Det går också bra att använda naturell färskost och smaksätta själv med en klick senap och honung eller experimentera dig fram med de smaker du själv gillar.

Fiskgratäng med färskost (4 portioner)
4 bitar (ca 600 g) torskrygg
ca 300 g bladspenat
1 gul lök
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk fiskfond
200 g Arla färskost honung och senap
Maizena
Halverade körsbärstomater
Rosépeppar, färsk timjan

1. Lägg spenaten i botten på en oljad ugnsfast form.
2. Lägg fiskbitarna ovanpå spenaten. Salta och peppra.
3. Bred ut hälften av färskosten ovanpå fisken.
4. Hacka löken och fräs den i olja i en kastrull.
5. Häll på grädde, vatten och fiskfond och låt koka i några minuter.
6. Rör ner resterande färskost i såsen. Red med maizena till önskad konsistens.
7. Häll såsen över fisken i formen och lägg på körsbärstomaterna.
8. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
9. Garnera med krossad rosépeppar och timjankvistar.

Servera med ris eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar