Leta i den här bloggen

fredag 27 mars 2015

Glutenfria havrebaguetter

Härligt luftiga och mjuka baguetter med rustik smak. Passar utmärkt på buffé eller som tillbehör till soppa, sallad eller annan mat.

Glutenfria havrebaguetter (3 st)
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 dl pofiber
1 dl glutenfria havregryn
4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
3. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder baguetteplåt för att få fin form på baguetterna.
7. Strö över lite flingsalt och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar