Leta i den här bloggen

tisdag 24 mars 2015

Glutenfritt solrosbröd med durramjöl

Smakrikt och nyttigt formbröd med solroskärnor, havregryn och olika sorters naturligt glutenfria mjöler. Durramjöl är ett näringsrikt mjöl med goda bakegenskaper som ger en god brödsmak.

Glutenfritt solrosbröd med durramjöl
50 g jäst
6 dl vatten (37 grader)
1 msk rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 äggvita
2 tsk salt
1 dl solroskärnor
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl fibrex
1/2 dl fiberhusk
1 dl potatismjöl
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
3 dl durramjöl

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. 
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna med degkrokar.
3. Häll den lösa degen i en smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Strö över solroskärnor och havregryn. 
4. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt längst ner i ugnen. 
6. Sätt in brödet i mitten av ugnen och häll några matskedar vatten på den heta plåten. Stäng luckan snabbt. 
7. Minska värmen till 200 grader och grädda brödet i ca 60 minuter. Låt svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp brödet och låt svalna helt på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar