Leta i den här bloggen

tisdag 17 mars 2015

Glutenfri fiskgratäng med chaminjonstuvning

Underbar fiskgratäng där kombinationen av krämig champinjonstuvning och salt caviar är en riktig smaksensation.

Fiskgratäng med champinjonstuvning (4 personer)
2 paket fiskfiléer (t ex torsk eller rödspätta)
Salt och peppar
2-3 skivade tomater
1 burk (80 g) svart caviar
Persilja

Champinjonstuvning:
2 msk smör
3 hg champinjoner
Salt och peppar
3 dl grädde
Maizena

1. Börja med champinjonstuvningen: Skiva champinjonerna och fräs dem i smöret i en kastrull. Salta och peppra.
2. Häll på grädden och låt koka i några minuter.
3. Red med maizena (utrört i lite vatten) till önskad konsistens.
4. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
5. Häll champinjonstuvningen över fisken.
6. Täck med tomatskivor, klicka över kaviar och strö över rikligt med persilja.
7. Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Servera med pressad potatis och ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar