Leta i den här bloggen

måndag 16 mars 2015

Glutenfritt bananbröd med havre

Nyttigt och otroligt gott och saftigt bröd med en söt men ändå djup och mustig smak. Min favorit är att äta bananbrödet med krämigt jordnötssmör på.

Glutenfritt bananbröd med havre
2 1/2 dl filmjölk eller gräddfil
1/4 dl mörk sirap
2 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 mosade bananer
1/2 dl krossat bovete
1 1/2 dl glutenfria havregryn
3 1/2 dl glutenfri havremjölmix för bröd (Provena orange)

1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
2. Arbeta degen ordentligt, gärna med degkrokar.
3. Häll degen i en smord avlång bakform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Täck eventuellt brödet med aluminiumfolie efter en stund om det blir för mörkt.  Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar