Leta i den här bloggen

lördag 7 mars 2015

Glutenfri müsli med kanel och kardemumma

God och nyttig hemmagjord müsli med äppeljuice, kanel och kardemumma. Välj dina favoritnötter, frön och bär och skapa din egen favoritmüsli.

Glutenfri müsli med kanel och kardemumma (ca 1 liter)
6 dl glutenfria havregryn
2 dl boveteflingor
2 1/2 dl nötter, tex hasselnötter, valnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
2 msk chiafrön
1 dl kokosflingor
1 1/2 msk råsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
3 msk rapsolja
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl torkad frukt och/eller bär, tex russin, gojibär, papaya

1. Blanda ihop alla torra ingredienser utom torkad frukt/bär i en stor bunke.
2. Rör ihop olja och äppeljuice och rör ner det i grynblandningen. Blanda ihop ordentligt.
3. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att müslin blir jämnt rostad och inte bränd. Låt svalna.
5. Rör ner torkad frukt eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar