Leta i den här bloggen

måndag 2 mars 2015

Glutenfri mjuk äppelkaka med frosting

Otroligt god och saftig mjuk kaka med rivna äpplen. Den söta och lite syrliga frostingen ger kakan en extra smakdimension men den är även god att äta precis som den är.

Glutenfri mjuk äppelkaka med frosting
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl rapsolja
2 grovrivna äpplen (ca 3 dl)

Frosting:
45 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt olja och rivna äpplen och blanda till en jämn smet.
4. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med hasselnötsmjöl. Häll smeten i formen. 
5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.
6. Låt kakan svalna.
7. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt och bred frostingen över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar