Glutenfria tortillabröd med mjölmix (10 st)
2 1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl majsmjöl
5-6 dl glutenfri mjölmix (jag använde Sempers mix)
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt mjölmixen lite i taget tills du får en fast deg.
2. Ta upp degen på välmjölat bakbord och dela den i 10 delar.
3. Forma degbitarna till runda bullar och kavla ut tunt till runda bröd, ca 18 cm i diameter.
4. Grädda bröden i en torr stekpanna på hög värme, ca 30 sekunder på varje sida tills de fått fin färg.
Tortillabröd är gott bland annat till tacos och pulled pork.
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt mjölmixen lite i taget tills du får en fast deg.
2. Ta upp degen på välmjölat bakbord och dela den i 10 delar.
3. Forma degbitarna till runda bullar och kavla ut tunt till runda bröd, ca 18 cm i diameter.
4. Grädda bröden i en torr stekpanna på hög värme, ca 30 sekunder på varje sida tills de fått fin färg.
Tortillabröd är gott bland annat till tacos och pulled pork.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar