1 kg fläskkarré
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk flingsalt
1 stor gul lök
2 dl stark köttbuljong
2 dl barbecuesås (jag använde Sweet Baby Ray's)
1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter.
2. Skala, halvera och skiva löken. Lägg lökskivorna i botten på lergrytan.
3. Skölj och torka av fläskkarrén.
4. Gnid in köttet med kryddorna och lägg köttet ovanpå löken i grytan.
5. Koka upp köttbuljongen och låt svalna lite. Tillsätt barbecuesåsen och rör om.
6. Häll såsen över köttet i grytan. Sätt på locket.
7. Ställ in grytan i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt temperaturen på 125 grader och låt stå i minst 5 timmar, gärna längre.
8. Ta ut grytan och dra isär köttet med en gaffel. Hit kan man förbereda dagen innan om man vill.
9. Lägg kött, lök och sås från grytan i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund på svag värme tills allt blivit genomvarmt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, barbecuesås och kanske en skvätt vatten om det känns för torrt.
9. Lägg kött, lök och sås från grytan i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund på svag värme tills allt blivit genomvarmt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, barbecuesås och kanske en skvätt vatten om det känns för torrt.
Servera med glutenfria tortillabröd, coleslaw, hackad tomat och rostad majs.
Grytan med kött, lök och sås innan den sätts in i ugnen.
Grytan ska stå i ugnen i minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar