Leta i den här bloggen

torsdag 27 februari 2014

Yoghurtbröd med lingon

Här har jag tagit ett av mina favoritrecept på yoghurtlimpa och bytt ut råg- och vetemjöl mot glutenfria alternativ. Jag testade att använda lite av varje av mina nya glutenfria mjöler och andra produkter och resultatet blev jättebra. En snabb, mjuk och god limpa med mycket fibrer.

Yoghurtbröd med lingon
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl lingonsylt
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1 dl glutenfria havregryn
1 1/2 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
3 dl grov glutenfri mjölmix

1. Rör ihop yoghurt, sirap och lingonsylt i en bunke. 
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en ganska lös smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform (1 1/2 liter). 
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar