Leta i den här bloggen

onsdag 15 juli 2015

Glutenfri citronkaka

Saftig och god mjuk citronkaka med en fräsch och sötsyrlig smak. Servera den som den är eller med en klick vispad grädde.

Glutenfri citronkaka
175 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
1 citron (saft och finrivet skal)
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl (45 g) mandelmjöl
1 dl (80 g) potatismjöl
2 1/4 dl (135 g) glutenfri mjölmix

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 
3. Blanda ner saft och skal från citronen i smeten.
4. Tillsätt det smälta smöret tillsammans med mjölken. 
5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
6. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. 
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering.

1 kommentar:

  1. Oj den här lät riktigt god, den ska jag baka nästa vecka när jag går på semester :)

    SvaraRadera