Mammas glutenfria mandeltårta
3 ägg
3 dl vispgrädde
Färska bär, tex jordgubbar, hallon eller blåbär
1. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggen, ett i taget.
2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
4. Vispa grädden och bred ut den på kakan. Garnera med färska bär.
4. Vispa grädden och bred ut den på kakan. Garnera med färska bär.
Hej! Vad smaskig den där tårtan ser ut jag ska genast testa den då vi får besök av släktingar med glutenintolerans så jag behöver uppdatera mina kunskaper på detta. Så glad att ha hittat din sida ich akla recept som jag nu behöver. Tack för att du lagt ner allt jobb med detta och delar med dig! Hälsningar från lappland och en nybörjare på glutenfritt.
SvaraRaderaHej Camilla! Vad roligt att du uppskattar mina recept. Hoppas att du blev nöjd med tårtan! Tusen tack för din kommentar.
Radera