Kolasnittar är en av mina favoritkakor och jag har experimenterat fram flera olika recept på dessa godingar. Det här receptet innehåller naturligt glutenfria mjöler och ger knäckiga kakor med en underbar kolasmak.
Naturligt glutenfria kolasnittar (ca 40 st)
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 1/4 dl maizena majsstärkelse
3 dl rismjöl
1. Rör smör, strösocker, vaniljsocker och sirap fluffigt.
2. Blanda bikarbonat, salt, maizena och rismjöl i en bunke och rör ner i smörblandningen. Blanda ihop till en smidig deg.
4. Dela degen i 6 delar och rulla ut till längder. Använd lite maizena på bakbordet om degen är kladdig. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar