
25 g jäst
1 dl mjölk
3 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
2 dl havregryn (ren havre)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl kikärtsmjöl
2 dl havremjöl
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk, olja, sirap och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen i några minuter med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Strö över lite mjölmix och platta till degklickarna. Nagga med en gaffel.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Vad kan man ha i stället för mjölmix vill inte
SvaraRaderaAnvända finax mjölmix med vetestärkelse.
Vad kan jag använda då som har mild smak ej majsmjöl ej bovete.
Rismjöl eller teffmjöl?
SvaraRadera