Saftiga och goda tekakor som klickas ut direkt på plåten, enkelt och smidigt. Jag har blandat lite olika mjölsorter men det går bra att använda enbart mjölmix också.
Glutenfria klicktekakor (ca 12 st)
25 g jäst
1 dl mjölk
3 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
2 dl havregryn (ren havre)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl kikärtsmjöl
2 dl havremjöl
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk, olja, sirap och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen i några minuter med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Strö över lite mjölmix och platta till degklickarna. Nagga med en gaffel.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Vad kan man ha i stället för mjölmix vill inte
SvaraRaderaAnvända finax mjölmix med vetestärkelse.
Vad kan jag använda då som har mild smak ej majsmjöl ej bovete.
Rismjöl eller teffmjöl?
SvaraRadera