Leta i den här bloggen

tisdag 9 februari 2016

Glutenfri semmelpannkaka

Idag är det både fettisdagen och pannkaksdagen. Därför kom jag på den inte allt för dumma idén att kombinera semla och pannkaka i ett bakverk. Resultatet blev den här fantastiska semmelpannkakan som består av en kardemummadoftande mandelpannkaka fylld med mandelmassa och grädde.

Glutenfri semmelpannkaka (6 st)
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl (40 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smör till stekpannan

Fyllning och dekoration:
ca 200 g mandelmassa
ca 2 dl vispgrädde
Florsocker

1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten.
2. Stek gyllenbruna pannkakor i smöret i en stekpanna.
3. Vispa grädden och riv mandelmassan grovt. Rör ihop ungefär tre fjärdedelar av mandelmassan med lite grädde till smidig konsistens.
4. Fyll pannkakorna med mandelmassa och grädde och vik ihop.
5. Toppa semmelpannkakorna med en klick vispad grädde, strö över den sparade grovrivna mandelmassan och avsluta med att pudra över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar