Leta i den här bloggen

lördag 13 februari 2016

Glutenfria tranbärsscones

Snabba och goda scones med tranbär. Stansa gärna ut hjärtan ur de färdiga sconesen, perfekta att bjuda på till frukost imorgon på alla hjärtans dag eller vid något annat tillfälle när du vill visa lite extra kärlek. 

Glutenfria tranbärsscones (4 bitar)
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl torkade tranbär
40 g smör
1 1/2 dl filmjölk

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölblandningen.
3. Rör ner filmjölken och blanda ihop till en lös deg. Låt stå och dra i ca 5 minuter.
4. Bred ut degen till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär kakan i fyra bitar.
5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar